Humus cu rosii coapte
Dificultate: Mica
Timp de preparare: 30 min
Ingrediente
250 g naut la conserva
150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime
200 g rosii cherry
4 catei de usturoi
1 lingurita de tahina (pasta de susan) sau ulei de susan
100 g iaurt grecesc
Seminte pentru décor
Sare
4-5 linguri de ulei de masline
Mod de preparare
1. Se cresteaza usor rosiile si se pun la copt impreuna cu cateii de usturoi in coaja, taiati transversal in jumatate, cu sare si ulei de masline, la 200 de grade.
2. Dupa ce s-au copt, se curata rosiile cu grija de coaja, se scoate miezul de usturoi copt si se lasa la racit.
3. Intre timp, in bolul robotului se pune nautul scurs cu un praf de sare si se proceseaza pana devine piure. Apoi se adauga rosiile coapte si racite, usturoiul copt si se omogenizeaza.
4. Se adauga smantana pentru gatit, treptat, pana se ajunge la textura dorita.
5. Se adauga apoi iaurt grecesc si uleiul de susan.
6. Se mai asezoneaza cu sare, daca este cazul si se decoreaza cu seminte coapte.