top of page

Mousse cu cacao

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 15 min + 1 ora refrigerare

Ingrediente


Pentru mousse:

500 ml crema vegetala pentru desert Voila

2 linguri de cacao neagra

2-3 linguri de zahar pudra


Pentru bezea:

2 albusuri

Un praf de sare

150 g zahar

35 ml apa

1 lingura de zahar pudra


Mod de preparare mousse:

1.  Se spumeaza crema vegetala pentru desert la viteza medie, timp in care se adauga, treptat, zaharul pudra.

2.  Spre final, se incorporeaza usor cacao, cu grija.

3.  Se toarna mousse-ul in cupe pentru desert si se da la rece.


Mod de preparare bezea:

1.  Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, la viteza medie

2.  In acest timp, se face un sirop din apa si zahar, iar cand ajunge la 118 grade se opeste focul.

3.  Se toarna in fir subtire peste albusuri, timp in care se mareste viteza mixerului.

4.  Dupa ce se finalizeaza de incorporat siropul, se adauga lingura de zahar pudra si se mai mixeaza bezeaua inca 3-5 minute, pana este ferma.

5.  Dupa ce se raceste mousse-ul, se decoreaza cu bezea si se arde cu torta.

bottom of page