top of page

Rulada de cacao umpluta cu crema de zmeura

Dificultate: Medie

Timp de preparare: 3h

8 portii


Ingrediente foaie rulada:

4 oua, separate

100g zahar pudra + 70g zahar cristalizat

1 lingurita vanilie

60g faina

40g cacao pudra

1/2 lingurita praf de copt

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

0,5g sare

80ml apa


Ingrediente crema:

300ml crema pentru desert Voila

200g zmeura congelata

1/2 lingurita vanilie

50g zahar pudra


Ingrediente decor:

200ml crema pentru desert Voila

zmeura proaspata


Mod de preparare foaie rulada:

1. Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati tava cu hartie de copt.


2. Puneti albusurile de ou intr-un bol si incepeti sa mixati pana cand se formeaza varfuri moi (varfurile cad cand ridicati mixerul). In timp ce amestecati, adaugati treptat zaharul pudra (100g) si mixati pana cand se formeaza varfuri rigide.


3. Intr-un bol curat puneti galbenusurile de ou si mixati cu viteza medie timp de 3 minute. Adaugati zaharul cristalizat (70g) si vanilia mixand inca 2 min.


4. Intr-un alt bol amestecati faina, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. 


5. Adaugati apa (80ml) peste amestecul de faina si amestecati pana la omogenizare cu galbenusurile de ou. Turnati compozitia obtinuta peste albusurile de ou, incet, pana la incorporare.


6. Intindeti produsul obtinut pe tava tapetata cu hartie de copt si coaceti timp de 15 minute, pana cand o scobitoare introdusa in mijlocul blatului iese curata.


7. Intre timp, pregatiti un prosop acoperit bine cu zahar pudra.


8. Scoateti foaia de rulada din cuptor si rulati cu grija blatul cald in prosop. Facand acest lucru in timp ce produsul inca este cald, va va permite sa o rostogoliti mai tarziu rulada impreuna cu umplutura, fara ca aceasta sa crape.


Mod de preparare crema:

1. Intr-un blender adaugam zmeura congelata impreuna cu zaharul pana cand se formeaza o pasta foarte fina.


2. Inainte de mixare pastrati produsul Voila la frigider cel putin 12 ore. Turnati produsul racit intr-un bol rece, curat si incepeti sa mixati 300ml crema pentru desert Voila la viteza medie pana cand produsul devine spuma si se tripleaza in volum. Adaugati amestecul de zahar cu zmeura si cresteti viteza de mixare pana cand obtineti o spuma foarte tare.


3. Desfaceți cu grija blatul de rulada si indepartati prosopul in care a fost tinut. 


4. Intindeti umplutura intr-un strat uniform, subtire sau mai gros in functie de preferinta, pe toata suprafata, lasand aproximativ 1cm liber la fiecare capat al ruladei. Rotiti usor foaia de rulada, avand grija sa nu folositi prea multa presiune pentru ca umplutura sa nu iasa prin partile laterale. 


5. Infasurati bine in folie de plastic si refrigerati cel putin 2 ore. Puteti s-o lasati si peste noapte, astfel incat umplutura sa fie setata corespunzator.


Mod de preparare decor:

1. Inainte de mixare pastrati produsul Voila la frigider cel putin 12 ore. Turnati produsul racit intr-un bol rece, curat si incepeti sa mixati 200ml crema pentru desert Voila la viteza medie pana cand produsul devine spuma si se tripleaza in volum.


2. Decorati rulada cu crema pentru desert Voila si zmeura proaspata.


Rulada rezista in frigider pana la 3 zile.

bottom of page