top of page

Supa de rosii coapte cu busuioc

Dificultate: Mica

Timp de preparare: 1 ora

Ingrediente

5-6 rosii coapte bine

4 catei de usturoi

1 cartof fiert bine

150 ml smantana pentru gatit Voila cu 30% grasime

50 g busuioc verde

1 crenguta de cimbru verde

5-6 linguri de ulei de masline

Sare, piper


Mod de preparare

1.  Intr-un vas pentru cuptor se asaza rosiile crestate, cateii de usturoi usor zdrobiti, crenguta de cimbru si se stropesc cu ulei de masline si se asezoneaza cu sare.

2.  Se coc la 170 de grade pentru aproxtimativ 30 de minute, pana se inmoaie bine si pana ce usturoiul este copt.

3.  Pana se racesc rosiile, se adauga in vazul blenderului busuiocul cu un praf de sare si ulei de masline si se marunteste bine.

4.  Se decojesc rosiile, pastrand pulpa si se fac piure impreuna cu usturiul copt.

5.  Se adauga busuiocul maruntit, cartoful fiert si se potriveste de sare si piper.

6.  La final se adauga smantana pentru gatit si se omogenizeaza, obtinand o supa cremoasa.

7.  Se serveste cu paine prajita sau crutoane, rece sau calda.

bottom of page